9 Nisan 2025 12:20

Dominik Cumhuriyeti'nde eğlence mekanının çatısı çöktü: 98 kişi yaşamını yitirdi

Dominik Cumhuriyeti'nde "Jet Set" isimli gece kulübünün çatısının çökmesi sonucu 98 kişi hayatını kaybetti. Ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Dominik Cumhuriyeti'nde eğlence mekanının çatısı çöktü: 98 kişi yaşamını yitirdi

Fotoğraf: 911 Basın Servisi

Karayipler ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde bir eğlence mekanının çatısının çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 98'e yükseldi.

Başkent Santo Domingo'da bulunan "Jet Set" isimli eğlence mekanının çatısı dün, içeride en az 300'e yakın müşteri varken çöktü.

Acil Durum Operasyon Merkezi (COE) Direktörü Juan Manuel Mendez'in açıklamasına göre, çökme sonucu enkaz altında kalan 98 kişi öldü.

Enkazda arama faaliyeti sürerken, çıkarılan yaklaşık 160 yaralı hastanelere kaldırıldı.

Mekanın yakınına geçici bir morg ve kan bağış merkezi kuruldu.

İnsanların yardım çığlıklarının duyulduğu aktarılan Mendez'in açıklamasında, "Yaşam umudu olduğu sürece, tüm yetkililer bu insanları kurtarmaya çalışacak" ifadesi yer aldı.

Amerikan Beyzbol Ligi'nin (MLB) eski oyuncusu Octavio Dotel'in de ölenler arasında bulunduğu belirtildi.

Çökme esnasında sanatçı Rubby Perez ile orkestrasının sahnede performans sergilediği, yetkililerin Perez'e ulaşmaya çalıştığı kaydedildi.

Gün doğumu sonrası havadan çekilen görüntülerde, binanın ortasında geniş bir deliğin oluştuğu görüldü.

Çökmenin nedeninin soruşturulduğu bildirildi.

3 günlük yas ilan edildi

Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Luis Abinader, facianın ardından üç günlük yas ilan ettiğini bildirdi.

Eğlence mekanına giderek incelemelerde bulunan Abinader, derin bir üzüntü duyduğunu belirterek, "Tüm kurtarma kuruluşları gerekli yardımı sağladı ve kurtarma çalışmalarında yorulmadan çalışıyor" diye konuştu.

"Jet Set", pazartesi geceleri etkinliklerine katılım açısından Dominik Cumhuriyeti'nin en ünlü eğlence mekanlarından biri olarak gösteriliyor. (AA)

Evrensel'i Takip Et